Sunday, December 21, 2008

Minggu pertama yang bukan malam pertama..

FUhhh.. Penat and mengantuk tak hingat tapi hari ni gua tergolek atas katil sampai pkl 11.. Layan habiss... Tu la dah lama tak bangun lambat kalau tak hari2 bangun lambat jadi macam tapir. Hari ni gua nak lepak and just chill kat umah.. Nak memikirkan apa yang perlu di buat esok hari.. Sementara semangat masih belum hilang, baik gua teruskan berjuang.

Malam tadi gua lepak lagi kat THe Social, Bangsar. Memang layan la lepak kat situ.. The 3 piece band yang sama main minggu lepas. Gua nak jadi diorangnye followerla.. They're damn good.. they played all type of sound but not the one in zouk. but from latin to Alleycats they played last nite. Im really had fun last nite. Accompanied by Mr. Caiyo, Da' Funk and Jammo ( he's a kenyan ) we just banging our head at the table. Jammo also had a good nite last nite. Check out the cashier and tell me later whether he's a man or a girl ?? Me a lil' bit confused.. hehehe..

Setelah seminggu bekerja gua takut jugak la tentang hidup gua bakal tidak tentu arah. Mungkin masih baru and gua still belum setting time gua betul2.. Gua dah lama tak pergi Keramat
( tempat yang memang keramat.. ) , DOME Klcc.. Aku rasa last sekali aku pegi KLCC ntah aku pun dah tak ingat bila last sekali pegi.. Damn.. Terasa macam makin 'kehilangan'.. Slow2 gua nak kembalikan permata yang hilang tu.. wakakak..

aight bloggers.. gua nak sambung golek2..

Salam..

Monday, December 15, 2008

The One with the first day..

Today was the first day, me at Karangkraf.. Arghh ! Having problems with habits.After a long almost 2 years mengangkang kat umah now I have something to achieve in my future.. Damn Im happy today eventhough a lil' bit sleepy maybe too much input for the first day.. Almaklumlah otak dah lama tak pakai.. :) I pray for my bright future at this new place and pray for more fortune in the future.. Aminn.. so one down more to go !!

Last saturday.. Dengan berbekalkan chamomile tea yang harganya RM 8.00 ( macam haram satu teko Rm 8 ) gua lepak kat the Social , Bangsar.. Sampai habis Benson & Hedges gua layan blues dengar live band kat sana.. Memang layan la 3 piece band yang main kat sana.. Dari blues ke rock n roll diorang belasah !! Lagu2 yang diorang main pun gua familiar takdelah lagu yang gua tak pernah dengar.. Gua memang recommend lu orang gi layan muzik kat sana.. Kadang2 band yang main kat situ macam haram tapi band ni memang best !! U guys try and check it out !! Lagu M.Nasir je diorang tak belasah tu yg frust sikit tu ( M.Nasir lagi.. ) Mamposla dah gua minat kat dia nak buat camne lak kan...

Tomorrow my second day at Karangkraf and I already have an appointment and event to attend.. Yeahh !!

Sallam Algojo..

Wednesday, December 10, 2008

Los And Faun


Jam dah pkl 3:50 pagi.. Mata aku masih terbeliak macam burung hantu.. Perut lak dah berkeroncong.. Nak panaskan lauk .. Malass !! Apa lagi nak buat ni.. Jap lagi sambung main FM 2008..

Last Saturday, aku gi tengok Los and Faun kat Cineleisure, The Curve.. Boleh tahan citer Afdlin yang ni.. Aku gelak sampai nak terkincit la sikit.. Afdlin dah dapat touch dia balik setelah gagal dengan Sumolah.. Aku rasa tu la filem dia yang paling bosan aku tengok.. Nyesal beli dvd tapi gua memang fan cip kodok ni.. tak kisah sangatlah..

Berbalik kepada cerita LAF tadi.. Cerita ni memang kelakar and Afdlin telah mengeluarkan idea2 kreatifnya untuk menghasilkan sebuah filem yang kelakar tapi intelligent.. Ada ala-ala Sherlock Holmes sikit cerita ni tapi stail dia main dengan jalan cerita tu yang best.. Si Adlin dalam cerita ni memang class.. Sememangnya dia adalah pelakon lelaki terbaik sekarang ni.. Selamba dog je muka dia dalam cerita ni.. Afdlin as usual memang kelakar dengan stailnye yang tersendiri.. Hans Isaac pulak macam biasa jer tapi boleh tahan gak la lawak2 dia.. Pandai Afdlin main dengan karakter Hans.. Ex-Hans pulak si Erra macam biasala dengan ke cun nan dia yang memang cun.. Ida Nerina pun sama.. Memang A class actress Ida ni.. Apa saja character dengan muka yang sardin je dia bawak.. Ida memang class.. tapi yang memeranjatkan aku si Khir Rahman yang dari air mukanya nampak mcm serius tapi dalam cerita ni dia jadi pak lawak yang memang lawak dengan skrip2 yang memang kelakar.. ditambah pulak dengan muka yang mcm jambatan tak siap tu.. Gua tabik spring dengan Khir Rahman.. Kelakar siot dia.. Kalau dulu AC Mizal nyanyi lagu Ramlah Ram kali ni Khir Rahman nyanyi lagu lama yang lu orang pun tahu lagu tu.. Kelakar dowhh..

Anyway, LAF memang patut di tonton oleh semua lapisan masyarakat dan usia.. Tiada unsur2 ganas tapi ada unsur2 seks sikit bagi mereka yang faham.. budak2 kecik tak faham kot..

Marilah kita menonton cerita Los And Faun..

Gua bagi 4 setengah *..

Masa